دامنه چیست و چگونه نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

دامنه چیست و چگونه نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

وقتی که صحبت از ساخت یک وبسایت در میان باشد شما احتمالاً با این سوال که دامنه چیست و چگونه نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟ مواجه می‌شوید. همان طور که به احتمال زیاد می‌دانید برای ساخت یک وبسایت به یک دامنه و یک هاست حتما نیاز خواهید داشت. ما در این مقاله به بررسی دامنه و انتخاب یک نام برای آن می‌پردازیم و در مقاله جداگانه‌ای به هاست و انواع آن خواهیم پرداخت. با وردپرس فور یو همراه باشید.

دامنه چیست و چگونه نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

دامنه چیست؟

دامنه یا دقیق‌تر بگوییم نام یک دامنه، نامی است که برای شناسایی وبسایتی در سطح اینترنت استفاده می‌شود. در واقع، وبسایت‌ها با آدرس‌های آی‌پی مرتبط هستند. آی‌پی‌ها اساساً و به زبانی ساده آدرس‌های عددی هستند که به مرورگر شما مکان یک وبسایت در اینترنت را می‌گویند. برای ساده تر حفظ کردن اراد ، هر وبسایت نامی متناظر دارد. شما اینطور در نظر بگیرید که هر نام دامنه، نسخه قابل خواندن آدرس آی‌پی برای انسان است. مثالی برای نام دامنه www.wp4u.ir می‌باشد.

نام دامنه، نسخه قابل خواندن آدرس آی‌پی برای انسان است.

دامنه‌ها را می‌توان از طریق ثبت نام آنلاین یا یکی از فروشندگان دامنه که تعداد آن‌ها هم کم نیست، خریداری کرد. ICANN (تنها مرجع اصلی ثبت دامنه‌های جهان) به این ثبت کنندگان اجازه فروش دامنه را می‌دهد. همچنین شما برای ثبت دامنه‌های نقطه آی‌آر باید به ایرنیک(nic.ir)، مرکز ثبت دامنه‌های مرتبه‌اول کشوری نقطه-آی‌آر (‎.ir) و نقطه-ایران (.ایران) مراجعه و ثبت‌نام کنید.

بسیاری از ارائه دهندگان هاست وردپرس با بسته‌های پیشنهادی خود یک ثبت دامنه رایگان ارائه می‌دهند. شما می‌توانید مکان نام دامنه را از هاستی به هاست دیگر با تغییر تنظیمات DNS آن، تغییر دهید.

سیستم نام دامنه (DNS یا Domain Name System) دفترچه تلفن اینترنت است. انسان از طریق نام دامنه به اطلاعات آنلاین دسترسی می‌یابد. مرورگرهای وب از طریق آدرس‌های پروتکل اینترنت(IP) در تعامل هستند. DNS نام دامنه را به آدرس‌های آی‌پی ترجمه می‌کند تا مرورگرها بتوانند منابع اینترنتی را بارگیری کنند.

تنظیمات DNS اساساً به سرورهای DNS می‌گویند که آدرس آی‌پی با آن دامنه مطابقت دارد. وقتی شما هاست‌ها را تغییر می‌دهید، آدرس آی‌پی شما نیز تغییر می‌کند چرا که دارید سرورها را تغییر می‌دهید.

پسوندهای دامنه مختلف زیادی وجود دارند که در دسترس هستند. برخی از محبوب‌ترین پسوندهای دامنه عبارتند از: com, net, org, info , ir

در قدم بعد باید نامی برای دامنه خود انتخاب کنید.

 

چگونه نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

انتخاب نام دامنه مناسب برای وبسایت خود برای موفقیت کسب و کار شما بسیار حیاتی است. اگر نام دامنه اشتباه انتخاب کنید، می‌تواند دردسری بزرگ برای شما ایجاد کند چرا که نباید به برند و رتبه‌بندی جستجو شما آسیبی برسد.

به همین دلیل بسیار مهم است که از ابتدا بهترین نام دامنه را انتخاب کنید.

هنگام شروع کار، به سختی می‌توان ایده‌های نام تجاری جذاب را متناظر با نام دامنه مناسب ارائه داد.

در ادامه، ابزارها و نکاتی که برای ایده گرفتن برای انتخاب نام دامنه مناسب دارید را با شما به اشتراک می‌گذاریم؛ مناسب‌ترین نام دامنه را انتخاب کنید و سپس آن را ثبت کنید.

۱۰ نکته برای انتخاب مناسب‌ترین نامه دامنه

برای شروع یک وبلاگ، انتخاب نام مناسب دامنه ممکن است استرس‌زا باشد چرا که نمی‌خواهید اشتباهی زخ دهد.

برای راحت‌تر کردن این روند، ما ۱۰ چارچوب ساده داریم که به شما برای انتخاب مناسب‌ترین نام دامنه برای وبسایت خود، می‌توانید استفاده کنید.

۱٫ از پسوندهای دامنه محبوب استفاده کنید

همانطور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم، پسوندهای دامنه بسیاری وجود دارد. حتی امروزه پسوندهای جدیدی مانند (pizza) و (photography) وجود دارد.

ما همیشه یک دامنه دات آی‌آر (ir) یا دات کام (com) را پیشنهاد می‌دهیم. اگرچه می‌توان با استفاده از پسوندهای جدید نام‌های وبلاگ هوشمندانه‌ای انتخاب کرد، ولی دات کام و دات آی‌آر هنوز هم معتبرترین و گسترده‌ترین پسوند دامنه است.

پسوندهای دامنه جدید مانند .ninja یا .photography می‌توانند غیرقابل اعتماد باشند. دامنه‌های دات کام و دات آی‌آر به یاد ماندنی‌ترین نیز می‌باشند. خیلی از کاربران حتی آن‌هایی که از تکنولوژی سر در نمی‌آورند، به طور خودکار در انتهای هر دامنه‌ایی که تایپ می‌کنند ناخودآگاه دات کام یا دات آی‌آر را اضافه می‌کنند. لازم به ذکر نیست، بیشتر کیبوردهای تلفن‌های هوشمند به طور خودکار یک دکمه .com دارند.

۲٫ از کلمات کلیدی در جستجوی نام آن استفاده کنید

کلمات کلیدی نقش مهمی در یک دامنه بازی می‌کنند. با استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه خود، شما به موتورهای جستجوگر می‌گویید که وبسایت شما درباره‌ی چیست.

همراه با محتوای با کیفیت و تجربه خوب کاربری، کلمات کلیدی در دامنه شما می‌تواند به شما در بهبود رتبه در گوگل کمک کند.

پیدا کردن یک دامنه خوب که قبلاً گرفته نشده است و با کلمات کلیدی مورد هدف شما مطابقت داشته باشد، دشوار است.

شما باید خلاق باشید و کلمات کلیدی خود را با کلمات دیگر ترکیب کنید تا از دامنه خود را منحصر بفرد کنید.

۳٫ آن را کوتاه انتخاب کنید

در حالی که کلمات کلیدی مهم هستند، از طول دامنه خود غافل نشوید. بهتر است یک نام دامنه کوتاه و به یاد ماندنی داشته باشید. توصیه می‌کنیم نام دامنه خود را زیر ۱۵ کاراکتر انتخاب کنید. دامنه‌های طولانی‌تر برای به یاد آوردن کاربران سخت‌تر است.

به همین دلیل ایده خوبی است که طول دامنه خود را کوتاه نگه دارید.

۴٫ به آسانی هجی و تلفظ شود

شما باید بتوانید هنگام صحبت کردن و همچنین نوشتن، به راحتی نام دامنه خود را به اشتراک بگذارید. شما هرگز نمی‌دانید که از شما خواسته می‌شود نام دامنه خود را بصورت حضوری به اشتراک بگذارید.

۵٫ آن را منحصر بفرد و برنددار انتخاب کنید

نام دامنه شما باید منحصر بفرد باشد تا در ذهن خوانندگان‌تان متمایز شوید. هوشمندانه است که وبلاگ‌های دیگر را تحقیق کنید و بدانید که از چه نام‌های دامنه‌ای استفاده می‌کنند.

شما نمی‌خواهید به طور تصادفی از یک نام تجاری استفاده کنید یا به کپی کردن یک بلاگر دیگر متهم شوید.

همچنین می‌توانید نام دامنه‌ای که بیشتر برندار است انتخاب کنید. نام دامنه‌های برنددار منحصر بفرد، جذاب و به یاد ماندنی هستند. به عنوان مثال ، “digikala.com” یک نام تجاری بسیار برجسته‌تر از “KalaHayeDigital.com” است.

۶٫ عدم استفاده از خطوط ربط

هرگز از خطوط ربط در نام دامنه خود استفاده نکنید. خطوط ربط می‌توانند به عنوان نشانه‌ی دامنه‌های اسپم باشند که شما نباید جز آن‌ها باشید.

دامنه‌های دارای خطوط ربط نیز حساس به علائم هستند. اگر نام دامنه را با خطوط ربط انتخاب کنید زیرا دامنه مورد نظر شما قبلاً گرفته شده است، در صورت فراموش کردن تایپ کردن آن خطوط ربط، کاربران شما به احتمال زیاد در سایت رقیب شما قرار می‌گیرند.

۷٫ عدم استفاده از حروف تکراری پشت سرهم

ایده خوبی است که از حروف تکرای در دامنه خود استفاد نکنید چرا که شانس شما در از دست دادن ترافیک را افزایش می‌دهد. برای مثال دامنه‌ای مانند wppp4u.ir ترافیک بیشتری از دست خواهد داد.

عدم استفاده از چنین حروفی دامنه شما را تایپ کردنی‌تر وبرندارتر نیز می‌کند.

۸٫ نامی آینده‌نگرانه انتخاب کنید

انتخاب نام دامنه‌ای با توجه به کسب و کار شما اقدامی هوشمندانه است چرا که به کاربران شما ایده‌هایی درباره اینکه سایت شما درباره چیست، می‌دهد. اما از طرفی دیگر نباید گزینه‌های بلند مدت خود را بیش از حد محدود کنید.

برای مثال، یک گل فروش ممکن است دامنه‌ای مثل GoleRose.ir انتخاب کند، اما ممکن است بعدا بخواهد درباره گل‌های دیگری جز گل رز وبلاگ نویسی کند. در این صورت، این دامنه ممکن است از جذب بازدیدکنندگان علاقه‌مند به گل‌های دیگر جلوگیری کند.

انتقال صحیح سایت شما به یک دامنه جدید می‌تواند یک روند ناامید کننده باشد و باعث می‌شود اگر به درستی این کار را نکنید، رتبه بندی جستجو را کاهش دهد. به همین دلیل انتخاب نام دامنه انعطاف پذیر از ابتدا مهم است.

۹٫ در مورد نام دامنه خود تحقیق کنید

قبل از ثبت نام دامنه، سعی کنید بفهمید که آیا در حال حاضرکسب و کاری ثبت شده با استفاده از همان نام وجود دارد یا خیر.

می‌توانید یک جستجوی علائم تجاری را انجام دهید تا از تقاضاهای تکراری و از درخواست مجدد علائم ثبت شده مشابه جلوگیری کنید.

همچنین می‌توانید یک جستجوی گوگل را انجام داده و در دسترس بودن نام در شبکه‌های اجتماعی برتر مانند Twitter ، Facebook ، Instagram و غیره را بررسی کنید.

نام مشابه یا مطابق آن نه تنها باعث سردرگمی خواهد شد بلکه می‌تواند پیامدهای قانونی شدیدی هم داشته باشد که ممکن است هزینه زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

پس از راه اندازی وبسایت خود، می‌توانید در مورد نحوه علائم تجاری و کپی رایت نام و لوگو وبسایت خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

۱۰٫ از ابزارهای تولید نام دامنه برای ایده‌های هوشمندانه‌تر استفاده کنید

در حال حاضر میلیون‌ها دامنه ثبت شده است که ممکن است فکر کنید دامنه‌های خوب دیگر ثبت شده‌اند. جستجوی دستی یک نام دامنه منحصر بفرد می‌تواند خیلی وقت شما را بگیرد.

اینجاست که حرف از ابزارهای تولید نام دامنه به وسط میاید. این ابزارهای رایگان به طور خودکار کلمات کلیدی تعریف شده شما را جستجو می‌کنند تا هزاران ایده‌ی هوشمندانه برای نام دامنه پیدا کنید.

توصیه می کنیم از Nameboy استفاده کنید که یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین ابزار تولید نام دامنه بصورت آنلاین است.

 

انواع پسوند دامنه و کاربرد آن

درباره‌ی انواع پسوند در اولین نکته انتخاب مناسب‌ترین نام دامنه به طور جزئی توضیح دادیم. در این بخش قصد داریم به طور مفصل‌تری به آن بپردازیم:

  • پسوند com. که قبلا هم به آن اشاره کردیم معروف‌ترین و محبوب‌ترین پسوند دامنه می‌باشد. com خلاصه کلمه Commercial(تجاری) می‌باشد. البته بسیاری از سایت‌های غیرتجاری نیز ممکن است از این پسوند استفاده کنند.
  • پسوند ir. که مخصوص افراد مقیم ایران به طور رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پسوند به زیر شاخه‌هاس مختلفی مثل co.ir، gov.ir، net.ir، org.ir و … تقسیم می‌شود.
  • پسوند co. که مخصوص سازمان‌ها و شرکت‌های غیر دولتی می‌باشد. شرکت‌های متقاضی این پسوند باید دارای شرکت ثبت شده باشند.
  • پسوند gov. مخفف کلمه Government به معنا دولت می‌باشد و نهادهای دولتی از این پسوند استفاده می‌کنند
  • پسوند net. که اغلب در شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی استفاده می‌شود. مخفف کلمه Network به معنای شبکه می‌باشد.
  • پسوند org. که مخفف کلمه Organizations به معنای سازمان‌ها می‌باشد. این پسوند نیز در سازمان‌ها و تشکیلات‌های غیردولتی (تجاری یا غیرتجاری) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پسوند me. که در ابتدا یعنی در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸منحصراً برای شهروندان مونته‌نگرویی(پس از استقلال این کشور) مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما بعد از آن با توجه به کوتاهی و معنای آن در انگلیسی(me به معنای من) توسط ICANN امکان ثبت عمومی پیدا کرد. این پسوند معمولا در وبلاگ‌ها، سایت‌های شخصی یا رزومه افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد، با ابن حال بعضی شرکت‌ها و موسسات با توجه به کوتاهی آن ممکن است از آن استفاده کنند.
  • پسوند land. این پسوند به معنای زمین است و مورد استفاده آن در مراکز تجاری و خدمات تفریحی و … پیشنهاد می‌شود.
  • پسوند us. که دامنه ملی کشور امریکا می‌باشد با این حال به خاطر شباهت آن با کلمه us (ما) مورد استقبال قرار می‌گیرد.
  • پسوند info. مخفف کلمه information به معنای اطلاعات می‌باشد. این پسوند معمولا برای سایت‌های اطلاع رسانی و عمومی استفاده می‌شود.
  • پسوند edu. این پسوند مخفف کلمه Education به معنای آموزش و پروش است و همانطور که از معنای آن پیداست در وبسایت‌های آموزشی کاربرد دارد.
  • پسوند biz. که از لحاظ تلفظی مخفف کلمه Business به معنای تجارت می‌باشد و بیشترین کاربرد آن وبسایت‌های تجارت الکترونیک می‌باشد.
  • پسوند name. به معنای نام می‌باشد و می‌تواند مورد استفاده تمامی اشخاص حقوقی که وبسایت برای خود می‌خواهند بسازند، مورد استفاده قرار بگیرد.
  • پسوند news. به معنای اخبار می‌باشد و کاربرد آن با توجه معنای آن قاعدتاً سایت‌های خبری، خبرگزاری‌ها یا روزنامه‌ها می‌باشد.
  • پسوند tv. که مخفف Television می‌باشد و مسلماً می‌تواند برای شبکه‌های تلویزیونی مورد استفاده قرار بگیرد. الته این پسوند دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu) نیز می‌باشد.
  • پسوند love. که عموماً می‌تواند مورد استفاده هرگونه وبسایتی باشد با این حال ممکن است بیانگر خدمات خاصی نیز باشد.
  • پسوند sale. به معنی فروش است و می‌تواند در هر نوع وبسایت مرتبط با فروش کاربرد داشته باشد.
  • پسوند ws. پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) می‌باشد با این حال به دلیل شبیه بودن به مخفف کلمه (WebSite) می‌تواند در هر نوع وبسایتی کاربرد داشته باشد.
  • پسوند travel. این پسوند که به معنای سفر می‌باشد می‌تواند در شرکت‌ها و سازمان‌های ارائه دهنده خدمات مسافرتی مورد استفاده قرار گیرد.
  • پسوند today. به معنای «امروز» می‌باشد. این پسوند دامنه نیز می‌تواند برای هر نوع وب‌سایتی مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال نشان‌دهنده خدمات خاص وب‌سایت باشد.

 

سخن آخر

اگر برای اولین بار است که وبلاگ خود را راه اندازی می‌کنید، ممکن است راهنمای‌های ما در مورد چگونگی شروع یک وبلاگ وردپرس را مفید بدانید زیرا همه چیز را قدم به قدم به شما آموزش می‌دهد. امیدواریم این مقاله به شما در چگونگی انتخاب یک دامنه مناسب کمک کند.

متولد تهران، ساکن کرج، فارغ‌التحصیل کارشناسی رشته مهندسی نرم‌افزار تاریخ تولد:11 سپتامبر سال 1995 علاقه‌مندی‌ها:وب‌گردی، تماشا فیلم و سریال، طراحی وب‌سایت

پیج اینستاگرام
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *