تجزیه ضایعات پلاستیکی با باکتری های پلاستیک خوار

تجزیه ضایعات پلاستیکی با باکتری های پلاستیک خوار

در این پست با خبری از تجزیه ضایعات پلاستیکی با باکتری های پلاستیک خوار در خدمت شما هستیم.  تا چه میزانی زباله‌‌ های پلاستیکی در روز تولید می‌‌ کنید؟ فقط بطری‌‌ های پلاستیکی را که در طی یک سال دور میریزید بشمارید تا متوجه حجم عظیم زباله‌‌ های پلاستیکی خود شوید. اما به تازگی باکتری جدید پلاستیک‌ خواری شناسایی شده که می‌ تواند معضل بزرگ حجم عظیم ضایعات پلاستیکی که تجزیه‌ ناپذیر نیز هستند را حل کند. با وردپرس فور یو همراه باشید.

 

تجزیه ضایعات پلاستیکی با باکتری های پلاستیک خوار

شاید باورش سخت باشد ولی بیشتر مواد غذایی که بشر امروزی مصرف می‌‌ کند به نوعی با پلاستیک‌‌ ها سر و کار داشته‌ اند و طول عمر بسیار زیاد این مواد دفع آن‌‌ ها را با دشواری بسیاری رو به رو می‌‌کند. از طرفی بازیافت این مواد نیز به دلیل نیاز به سرمایه گذاری جدی و برخی دشواری‌‌های ناشی از عدم همکاری شهروندان با مشکلات زیادی رو به رو است. بنابراین یافتن راهی که بتواند به بازیافت ساده تر یا سریع تر این مواد بیانجامد کمک بزرگی برای طبیعت محسوب خواهد شد.

 

زباله‌‌ های پلاستیکی برپایه‌‌ ی پلیمر پلی اتیلن ترفتالات (PET) هر ساله به میزان صدها میلیون تن تولید و در کاربرد هایی همچون بسته بندی‌‌ های نوشیدنی‌‌ ها و مواد شوینده‌‌ ای همچون شامپو ها به مصرف می‌‌رسند. اما مشکل درست پس از مصرف آشکار می‌‌شود، کوهی از پلاستیک‌‌های تجزیه ناپذیر که در اقیانوس ها، آب‌‌ها و زمین‌‌ رها شده و در بهترین حالت تنها درصد اندکی از آن‌‌ها و طی چندین سال بازیافت می‌‌شود. دانشمندان در ژاپن اقدام به ارائه‌‌ی راه حلی تازه برای این مشکل بزرگ با استفاده از موجوداتی بسیار کوچک کرده اند. آن‌‌ها باکتری تازه‌‌ای را کشف کرده اند که می‌‌تواند در مدت زمان نسبتا کوتاهی پلاستیک PET را تجزیه کرده و برای تغذیه‌‌ی خود مصرف کنند.

 

این گروه که با سرپرستی دکتر شوزوکه یوشیدا در موسسه فناوری توکیو بر روی این موضوع فعالیت می‌‌کردند برای کشف باکتری مذکور اقدام به نمونه برداری از حدود 250 نمونه از خرده‌‌های موجود بر روی تاسیسات بازیافت پلاستیک کردند تا در میان ملغمه‌‌ای خاک، گل و لای و دیگر رسوبات این باکتری را پیدا کنند.

این باکتری می‌‌تواند با تغذیه از این پلی استر، آن را به کربن و انرژی مورد نیاز خود تجزیه کند. با قرار دادن این باکتری در بطری حاوی پلاستیک PET، دانشمندان دریافتند که این باکتری می‌‌تواند پلاستیک را در عرض چند هفته تجزیه کند. در دل این تغذیه سالم باکتری نقش اصلی را تعدادی آنزیم دارند که می‌‌توانند پلاستیک را به اجزای ساده تری تجزیه کنند. این آنزیم‌‌ها در وقاع حاصل تکامل باکتری‌‌هایی بود که در محیطی غنی از PET مجبور به استفاده از این ماده به عنوان ماده‌‌ی غذایی اصلی و فراوان شده بودند. این تکامل به باکتری که نام آن را Ideonella sakaiensis گذاشته اند توانایی تجزیه‌‌ی پلاستیک به دو جزء مونومری اصلی و بی خطر برای طبیعت که ترفتالیک اسید و اتیلن گلایکول هستند می‌‌داد.

 

اگرچه پیشتر از این قارچ‌‌های تجزیه کننده پلاستیک‌‌ کشف شده بودند ولی تولید آن‌‌ها به سادگی میسر نبود به همین جهت با شناسایی این باکتری‌‌های پلاستیک خوار می‌‌توان به آینده‌‌ی بازگشت پلاستیک‌‌ها به طبیعت امیدوار بود چرا که دانشمندان با شناسایی ژنوم باکتری که در تولید آنزیم‌‌های اصلی تجزیه کننده دخیل‌اند، می‌‌توانند آن‌‌ها را در آزمایشگاه نیز تولید کرده و از آن برای تجزیه پلاستیک‌‌ استفاده کنند. این روش که راه حلی ویژه و موثر را برای بازیافت و مدیریت پسماندها و زباله‌‌های پلاستیکی ارائه می‌‌دهد می‌‌تواند در آینده کمک بزرگی برای حفظ طبیعت به شمار آید.

نتیجه‌ی پژوهش‌های این گروه در نشریه‌ معتبر علمی Science به چاپ رسیده است. نظر شما در مورد این روش بازیافت پلاستیک‌ها چیست؟

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
گلکسی نوت 8 سامسونگ

از گلکسی نوت 8 سامسونگ رونمایی شد

رویداد اختصاصی Unpacked که در شهر نیویورک برگزار شد و طی آن شرکت سامسونگ از نوت 8 خود رونمایی کرد تا انتظارها برای معرفی این فبلت به پایان برسد. اگر شما هم مشتاقید تا از ویژگی‌های این گلکسی نوت 8 سامسونگ بیشتر بدانید با وبسایت آموزشی وردپرس فور یو همراه باشید.

بیشتر بخوانید
اندروید اوریو

اندروید اوریو (Oreo) معرفی شد

اندروید اوریو (Oreo) بالاخره معرفی شد تا به شایعات و گمانه‌زنی‌های فراوانی که وجود داشت پایان دهد. اندروید Oreo نام جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اندروید خواهد بود. با وبسایت آموزشی وردپرس فور یو همراه باشید تا با ویژگی‌های آن آشنا شوید.

بیشتر بخوانید
ایکس باکس وان ایکس

ایکس باکس وان ایکس ، ایکس باکس بعدی مایکروسافت

ایکس باکس جدید، ایکس باکس وان ایکس ، که قبلا با نام کدی پروژه اسکورپیو نامیده شده بود، اخیرا به طور رسمی در کنفرانس ایکس باکس در لس آنجلس رونمایی شد. گرچه از قبل بعضی از مشخصات فنی و قدرت این کنسول مشخص بود ولی آن چیزی که معلوم نبود قیمت، تاریخ عرضه، و البته نام آن بود. با وبسایت آموزشی وردپرس فور یو همراه باشید

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار کاربر کاربر مهمان آموزش php 25 اردیبهشت 1395

سایتتون واقعا عالیه.دستتون درد نکنه.یک دنیا سپاس.

محمدامین واثقی 25 اردیبهشت 1395

ممنون.بازم به سایت ما سر بزنید